Aurinkopaneelit ovat vastuullinen valinta, joka pienentää sähkölaskuasi

2 minuutit Julkaistu:


Aurinkopaneelit ovat vastuullinen valinta, joka pienentää sähkölaskuasi

Tee kodistasi tai mökistäsi osa fossiilivapaata tulevaisuutta. Aurinkopaneelit tarjoavat puhdasta energiaa, joka ei kuluta ympäristöä. Kun tuotat itse oman sähkösi, pienennät merkittävästi omaa hiilijalanjälkeäsi. Näin voit pitää huolta tulevista sukupolvista sekä ympäristöstäsi.

Myymällä ylijäämäsähkösi, pienennät sähkölaskuasi sekä voit tienata ylimääräistä, sillä energiatehokas ja omavarainen koti voi vastata niin omiin kuin lähiseudun asukkaiden energiatarpeisiin. Jos tuotat enemmän sähköä kuin kulutat, pystyt myymään ylimääräisen sähkön sähköyhtiöille. Aurinkosähkö on vastuullista ja ympäristöystävällistä energiaa, sillä hiilidioksidipäästöjä ei muodostu. Paneelien toimintatakuu on jopa 25 vuotta - aurinkopaneelit ovat siis pitkän tähtäimen sijoitus, joiden tuottamalla energialla lisäät omavaraisuutta vuosien saatossa merkittävästi.

Näin pääse alkuun aurinkopaneelien kanssa ja voit alkaa tuottamaan fossiilivapaata sähköä

Tiedustele oman asuinkuntasi viranomaisilta, tarvitsetko rakennusluvan aurinkopaneeleihin. Yleensä rakennuslupaa ei tarvitse, ellei sitä ole erikseen mainittu kunnan rakennusmääräyksissä.

Valitse sopiva paikka aurinkopaneeleille tontiltasi, katto on perinteisin valinta. Ensisijaisesti aurinkopaneeleiden sijoituspaikaksi kannattaa etsiä tontin aurinkoisin paikka, jolle riittää auringonpaistetta aamusta iltaan. Totta kai vuodenajoilla on merkitystä auringonvalon saannin kannalta, joten pidä huoli että valitsemaasi kohtaan paistaa myös vuoden pimeimpinä kuukausina. Varmista myös että esimerkiksi puut tai toiset rakennukset eivät pääse varjostamaan aurinkopaneeleita.

Kalteva, mutta aurinkoinen katto on myös hyvä paikka aurinkojärjestelmälle. Aurinkopaneeleille soveltuvat yli 10 astetta jyrkemmät katot, eikä katon alkuperäistä kaltevuutta tarvitse muuttaa rakennuspalikoilla tai telineillä. Erittäin hyvänä pidetään vähintään 15 asteen kattokaltevuutta. Jyrkempi katto soveltuu paremmin sähköntuotantoon, jos katon suuntaus ei ole etelään. Harjakatto tuottaa siis hyvin sähköä myös pilvisellä säällä.

Paneeleiden asennus ammattilaisen tekemänä kestää noin puoli päivää. He tarvitsevat asennuksen ajaksi sähkökeskuksen käyttöönsä, joten et voi käyttää sähkö sen aikana. Paikalle saapuva sähköasentaja kytkee sähkön takasin päälle, kun asennus on suoritettu loppuun.

Jos myyt ylijäämäsähkön sähköyhtiöllesi, tarvitset lisäksi voimassaolevan sähkönmyyntisopimuksen heidän kanssaan. Kyseessä on sama sopimus, jolla ostat heiltä sähköä silloin kun oma sähköntuotantosi ei riitä kattamaan kaikkea tarvittavaa kulutusta. Tiedot verkkoon syöttämästäsi sähköstä sähköyhtiö saa suoraan paikalliselta jakeluverkonhaltijalta, joten sinun ei tarvitse tehdä ilmoituksia. Savon Aurinkoenergia Oy tarjoaa aurinkoenergiaratkaisut yrityksille, yksityisille, taloyhtiöille ja maatiloille. tag:
314 sanat